Раціон вінничан – на третьому місці за рівнем калорійності серед українців

У 2021 році Вінницька область посіла друге місце в Україні за рівнем споживання хлібних продуктів, а також 3 місце за рівнем споживанням риби та м’яса. За рівнем калорій, які споживає громадянин протягом доби, Вінниччина посідає третє місце, переважаючи середньоукраїнський показник на 11,7%. Такі результати дослідження обсягу споживання продуктів харчування населенням регіону опублікували в обласному управлінні статистики.

За даними відомства, найбільше населенням Вінниччини в розрахунку на одну особу за 2021 рік спожито молока та молочних продуктів –  197 кг, овочів і баштанних продовольчих культур – 176 кг, картоплі – 161 кг, хлібних продуктів – 109 кг, плодів, ягід і винограду – 66 кг, м’яса та м’ясних продуктів – 59 кг, цукру – 32 кг, риби та рибних продукті, олії – 15 кг, яєць – 288 шт. 

Впродовж кількох років спостерігається тенденція до збільшення споживання продуктів харчування мешканцями області. Зокрема, зросло споживання (в розрахунку на одну особу) проти 2020 року: олії, цукру, риби та рибних продукті, плодів, ягід і винограду, м’яса та м’ясних продуктів, овочів і баштанних продовольчих культур на 9,8–1,0%. 

Рівень споживання багатьох продуктів харчування в області перевищує показник, який склався в цілому по Україні. Так, по споживанню на одну особу, хлібних продуктів Вінницька область у 2021 році посіла 2 місце серед регіонів України, м’яса та м’ясних продуктів – 3, риби та рибних продуктів, яєць і олії – 4, плодів, ягід і винограду, цукру – 5, картоплі – 6, овочів і баштанних продовольчих культур – 8, молока та молочних продуктів – 16 місце. Позитивним, також є досить високий ступінь калорійності середньодобового раціону населення Вінниччини. 

 

 

 

 

 

Останні новини

Новини

29 Вересня
28 Вересня