15 Квітня, 2021, 11:11

Зупинили серце – і врятували життя: хірурги Пироговської лікарні провели унікальну операцію

У Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М. І. Пирогова вперше у Вінницькій області проведено унікальне оперативне втручання – протезування висхідного відділу аорти при розриві висхідного відділу аорти з її тотальним розшаруванням! Унікальність операції полягає в тому, що хворий майже 30 хвилин знаходився при зупиненому серці та зупиненому апараті штучного кровообігу охолодженим майже до 22 градусів.

Про це повідомив заступник головного лікаря закладу Ярослав Хребтій.

«Операцію виконано за участі та підтримки київських колег з Інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова Жекова Ігоря Івановича та його команди. Окрема подяка академіку Лазоришинцю Василю Васильовичу директору Інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова, який завжди підтримує і допомагає у розвитку кардіохірургії ВОКЛ ім. М.І. Пирогова та Вінницької області в цілому. З найкращого боку проявила себе команда центру серцево-судинної хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова кардіохірургів, кардіологів, анестезіологів та медичного персоналу, що було високо оцінено київськими колегами», – зазначено в дописі.

Він також повідомив, що пацієнта вже виписали додому, він в задовільному стані.

«Впевнений, що тільки спільна командна робота дозволить рухатись вперед, опановувати найсучасніші та унікальніші методики операцій та рятувати життя наших пацієнтів», – написав Ярослав Хребтій.

Останні новини

Новини

27 Березня
26 Березня
25 Березня