2 Квітня, 2021, 11:25

Пам`ять загиблих захисників України молитовно вшанували у Вінниці

У Вінниці в четвер, 1 квітня, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі помолились за дев’ятьох воїнів, які загинули у районі проведення ООС у березні. Про це повідомляє  пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Полеглих воїнів називали поіменно. Це Володимир Онопрієнко, Олександр Пекур, Віктор Пасєка, Андрій Грабар, Кирило Биковський, Сергій Коваль, Сергій Барнич, Максим Абрамович, Сергій Гайченко.

Очолив заупокійну молитву митрополит Вінницький і Барський Симеон. Після панахиди до меморіальної дошки на честь загиблих героїв принесли лампадки.

У єпархії наголошують, що молитва за загиблих у зоні бойових дій вінничан та за всіх воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну, проводиться у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці кожної суботи після ранкового богослужіння.

Нагадаємо, торік у Вінниці біля Спасо-Преображенського собору Православної церкви України встановили меморіальну дошку на честь жителів Вінниччини, загиблих під час неоголошеної російсько-української війни. На пам’ятній дошці викарбувані імена жителів Вінниці і Вінниччини, які з 2014 року загинули в зоні АТО (ООС).

Останні новини

Новини

28 Березня
27 Березня
26 Березня