29 Березня, 2021, 9:55

Вінницьких студентів спонукали до участі в конкурсі з вишами МВС Росії та Білорусі

У чаті для студентів Вінницького державного педагогічного університету з’явилось оголошення від завкафедрою журналістики. Викладачка запропонувала студентам взяти участь у конкурсі інфографіки й пообіцяла поставити високі бали з кількох дисциплін, повідомляють столичні медіа.

Проблема в тому, що у конкурсі беруть участь всього два іноземних виші, і обидва пов’язані з країною-агресором. Це навіть не педагогічні університети, а університети, які готують студентів до роботи у силових структурах: Уральський юридичний університет МВС Росії та Могилевський інститут МВС Республіки Білорусь.

Кафедру журналістики та зв’язків із громадськістю у Вінницькому педагогічному університеті очолювала Уляна Лешко. На сайті вінницького університету вказано, що вона працювала у виші з 2010 року.

Минулого року Міністерство освіти і науки навіть оголосило їй подяку.

Відповідно до міжнародної угоди між вузами Росії, Білорусі та України українські студенти та російські й білоруські курсанти мали б намалювати інфографіку. Угоду від вінницького педуніверситету підписала саме Уляна Лешко.

Ось скрін із загального чату, де пропонують закрити кілька дисциплін лише за участь у цьому конкурсі.

Після публікації угоди в соцмережах і розголосу викладачку тихенько звільнили, про що вона і повідомила студентів.

Користувачі соцмереж помітили, що наукові статті викладачки Лешко, які вона публікувала на сайті Могилевського інституту МВС Білорусі, після її звільнення з вінницького вишу було видалено.

Жодного повідомлення про цю ситуацію на офіційному сайті університету немає.

У прес-службі Міністерства освіти і науки повідомили, що згідно з чинним законодавством університети є повністю автономними, їх ніхто не контролює, тому за всі угоди відповідає виключно керівник вишу.

Ректорка Наталя Лазаренко перебуває на лікарняному і ситуацію не коментує.

Останні новини

Новини

27 Березня
26 Березня
25 Березня