3 Лютого, 2021, 11:01

Космічний фестиваль електронної музики хочуть провести в Іллінецькому метеоритному кратері

Сучасний фестиваль електронної музики планується провести цьогоріч на Вінниччині. Місцем для майбутнього фестивалю визначили територію метеоритного кратеру в Іллінецькому районі. Про такі плани повідомили заступник голови Вінницької обласної ради Ігор Івасюк та директорка департаменту культури облдержадміністрації Ольга Дернова на спільній пресконференції.

– Є декілька цікавих мистецьких проєктів. Зокрема, в Іллінецькому районі на «астроблемі» планується організувати фестиваль. Звісно, якщо не завадить карантин, – розповів Ігор Івасюк.

Космічний фестиваль електронної музики хочуть провести в Іллінецькому метеоритному кратері

Тематику фестивалю електронної музики хочуть пов’язати із космосом, позаяк саме місце проведення фесту пробуджує такі аналогії.

– Думаю, що візуальні інсталяції і фотозони, візуальні ефекти, та й сам зміст фестивалю додасть колориту цьому місцю. А наша мета – це привернення уваги туристів і жителів нашої області. Варто нагадати усім, що таке унікальне місце є на території Вінниччини, – зазначила Ольга Дернова.

До слова, Іллінецький кратер – найдавніший в Європі метеоритний кратер, його вік – близько 400-430 млн років. Він розташований поблизу міста Іллінці (близько 40 км від Вінниці), на вододілі річок Соб і Сібок між селами Лугове Іллінецького та Іваньки Липовецького районів.

У планах також проведення на Вінниччині уже традиційного музичного фестивалю П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк. Частина його пройде на території маєтку графині у Браїлові.

– Після того, як музей Чайковсього і фон Мекк став філією обласного краєзнавчого музею, наступний крок – це проведення частини нашого традиційного фестивалю Чайковського і фон Мекк саме на території цього палацу, цього парку. Це вже буде 18-тий фестиваль. Саме такі задуми у нас є, – розповів заступник голови Вінницької обласної ради Ігор Івасюк.

Музей П.І.Чайковського і Н.Ф. фон Мекк став сьомою філією обласного краєзнавчого музею. Відповідне рішення ухвалили 29 січня на сесії Вінницької обласної ради. Колекція цього музею є унікальною і нараховує понад 3 тисячі експонатів, 800 документів допоміжного фонду, особисті речі і графині фон Мекк, і композитора Чайковського. Саме у Браїлові композитор створив всесвітньо відомий балет «Лебедине озеро». Також є інформація, що музичний твір на вірш Олексія Толстого «Средь шумного бала» Чайковський теж написав у Браїлові.

Останні новини

Новини

27 Березня
26 Березня
25 Березня