9 Вересня, 2020, 16:37

“Проєктна лабараторія” одна з 15 кращих ініціатив “Молодіжного резерву”

Молоді люди з різних куточків Вінниччини взяли участь у проєкті «Молодіжний резерв», який ініціював Володимир Гройсман. Кожен із учасників запропонував  певне бачення,  спрямоване на соціальний розвиток своєї громади. Свою роботу на розгляд експертів подала  і Марина Остапенко з Брацлава. Її  «Проєктна лабораторія» увійшла до 15 найкращих.

В ефірі радіо «Місто над Бугом» Марина Остапенко розповіла, що її проєкт – для молоді та про молодь.

–  Я хочу брати участь у написанні «Стратегії 2030» для Вінницької області. Дуже рада, що  зараз з’явилася така можливість для молодих людей. Це мій перший самостійний проєкт, до цього я два роки була учасницею молодіжної програми ГО «Подільська громада»  «Банк ініціатив», там здобула необхідні знання.  Зараз розумію, що така допомога потрібна й іншим, – говорить Марина.

Дівчина розповідає, що ідею створити щось корисне в рідному місті плекала давно. Тож коли з’явилася така нагода, відразу нею скористалася та стала членом активної та прогресивної команди «Молодіжного резерву».

Головна мета розробки  Марини – навчити молодь писати власні проєкти. Цільова аудиторія – учні середніх та старших класів. Дівчина каже, що багато молодих людей  не усвідомлюють свою значимість у прийнятті важливих для суспільства рішень та можливості бути причетними до   місцевого самоврядування.

–  Молодь повинна вміти вирішувати проблеми своєї громади та долучатися до змін в рідному місті чи селі. Це розвиває соціальну відповідальність та спрямовує молоду людину до самореалізації та розвитку. За допомогою свого тренінгового курсу я хочу зібрати команду однодумців, щоб в подальшому реалізовувати соціальні проєкти в Брацлаві.

Підтримати проєкт Марини Остапенко можна на сайті «Молодіжного резерву». Нині триває голосування за 15 найкращих пропозицій. Підбиття підсумків та оголошення  переможців відбудеться 12 вересня.

Марина Остапенко зазначила, що незабутнім є сам досвід співпраці з командою «Молодіжного резерву»:

–  Ми усі дуже різні, але маємо спільну мету – розвивати Вінниччину в різних сферах.

Останні новини

Новини

28 Березня
27 Березня
26 Березня